Sky Radio Group

Waylon live in Ahoy samen met Radio Veronica's Top 1000 Allertijden

Naarden, 25 maart 2016 - Op donderdag 24 november 2016 zal Waylon voor de eerste keer een volledig eigen concert doen in Ahoy. Samen met Radio Veronica wordt de Top 1000 Allertijden live ten gehore gebracht door de beste en meest veelzijdige zanger van Nederland; een bijna voor de hand liggende combinatie. Dit maakte Waylon vanochtend bekend bij Jeroen van Inkel's ochtendshow Rinkeldekinkel, waar de zanger te gast was.

Waylon
Zanger Waylon: “Het hele jaar door word ik gevraagd om allerlei covers te doen in tv-programma’s en op events. Daar heb ik me nooit te goed voor gevoeld, maar dit jaar wordt het mijn eigen feestje. Samen met Radio Veronica en haar Top 1000 Allertijden mag ik de rol van ambassadeur aannemen van de beste liedjes ter wereld. Niet in een café maar voor 15.000 man in Ahoy. Ik ben een bevoorrecht mens.''

Als kind van de Veronica-generatie is Waylon opgegroeid met muziek uit de Top 1000 Allertijden. Met een 15-koppige band zal hij samen met het publiek een selectie maken uit de hitlijst en ervoor zorgen dat deze de allerbeste vertolking krijgt. Een groot feest der herkenning, waarbij hij artiesten en bands die niet meer optreden of niet langer meer onder ons zijn weer een podium geeft middels zijn eigen stem. Een stem waar heel Nederland inmiddels bewondering voor heeft.

Radio Veronica
Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: ''Om te kiezen uit deze populaire lijst van Radio Veronica is bijna een onmogelijke keuze, ook voor Waylon. Wat laat je als groot muziekliefhebber vallen en hoe kies je 30 liedjes uit een lijst met de 1000 allerbeste? Voor ons is dit de gedroomde samenwerking, want wie beter dan Waylon om onze lijst eindelijk een 'live' gezicht te geven. Een taak die wij hem volledig toevertrouwen.''

De Top 1000 Allertijden wordt door de luisteraars gezien als de lijst der lijsten, een stoere lijst, waar afgelopen jaar meer dan 2,5 miljoen luisteraars op afstemden. Een lijst met de beste hits ooit gemaakt en die bij iedereen wel een herinnering losmaakt.

Kaartverkoop
Tickets voor Waylon live in concert - Top 1000 Allertijden zijn vanaf nu te koop via ticketpoint.nl.

Ga voor meer informatie naar radioveronica.nl.

#T1000AT

Zie hieronder meer informatie over de biografie van Waylon en de historie van de Top 1000 Allertijden.

Biografie Waylon
Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk, geboren in Apeldoorn op 20 april 1980. Bezeten van muziek en met name country begon hij al met optreden vanaf zijn achtste jaar.

Op 18 jarige leeftijd kreeg hij midden in de nacht een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, die hem uitnodigde naar Nashville te komen en met hem samen te werken. Zijn vaste gitarist had Waylon zien optreden en zijn toekomstige mentor getipt. Helaas overleed de Amerikaanse countryzanger, nadat ze een jaar intensief met elkaar hadden opgetreden en doorgebracht, in 2001 en keerde Waylon terug naar Nederland.

In 2008 nam Waylon deel aan Holland’s Got Talent op SBS6. Hij maakte tijdens zijn auditie indruk door het nummer It’s a Man’s World te zingen van James Brown. Juryleden Henkjan Smits en Patricia Paay waren lovend. Smits stelde dat wanneer zangers als Waylon op het podium staan, jureren “het mooiste vak is wat er is”.

Een jaar later bracht platenmaatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown Label. Zijn eerste single Wicked Way verscheen op 7 augustus 2009, een voorproefje van het bijna gelijknamige album Wicked Ways, dat later die maand verscheen. Waylon scoorde met Wicked Way direct een alarmschijf, waarna het nummer in de top 10 van de Nederlandse Top 40 terecht kwam.

In april 2010 won Waylon zijn eerste muziekprijs, namelijk een 3FM Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer'. Een maand later ontving hij in het tv programma De Wereld Draait Door een gouden plaat voor zijn debuutalbum.

In juni was Waylon een van de winnaars van de laatste TMF Awards. De zanger won de Borsato Award, een prijs voor nieuw talent. De prijs werd hem door de naamgever Marco Borsato uitgereikt.

In oktober 2011 lanceerde Waylon The Escapist, de eerste single van zijn tweede album After All, waarmee hij zich voegde bij de gevestigde namen. In april 2012 werd hij uitgeroepen tot beste zanger bij de 3FM Awards.

Terwijl hij werkte aan zijn derde album werd hij gevraagd voor het Eurovisie Songfestival samen met zangeres Ilse DeLange. Het gelegenheidsduo: The Common Linnets bereikte de tweede plaats. Van het debuutalbum samen met Waylon getiteld: The Common Linnets werden 450.000 exemplaren wereldwijd verkocht.

Waylon's derde album Heaven After Midnight, opgenomen in de Capitol Studio’s in Los Angeles, kwam in 2014 binnen op nummer 1.

Op dit moment is Waylon coach bij het succesvolle RTL4 programma: It Takes 2, wat na de eerste aflevering 1,7 miljoen kijkers scoorde.

Vanaf eind april zal hij maandelijks vaste tafelgast zijn bij RTL Late Night en gaat hij zijn vierde album opnemen.

Op 24 november zal hij zijn eerste concert doen in Ahoy Rotterdam.

Historie Radio Veronica Top 1000 Allertijden
Radio Veronica zendt in december 2016 voor de veertiende keer de Top 1000 Allertijden uit. De eerste editie van de lijst met de duizend beste hits ooit werd uitgezonden in december 2003. Een paar maanden eerder heeft Radio Veronica, onder de vlag van de Sky Radio Group, een ijzersterke comeback gemaakt in het Nederlandse radiolandschap. Een hitlijst met de grootste hits aller tijden mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Helemaal nieuw is de Top 1000 Allertijden niet in 2003. De lijst is de opvolger van de Top 100 Aller Tijden. Die wordt tussen 1968 en 2003 (bijna) elk jaar uitgezonden. In eerste instantie op de zeezender Veronica en later bij respectievelijk het publieke Veronica op Radio 3, het commerciële HitRadio Veronica/Veronica FM en opvolger Yorin FM. Na een aantal jaren afwezigheid op de Nederlandse radio, keert de Top 100 Aller Tijden in 2015 terug bij Radio Veronica. Traditiegetrouw op Goede Vrijdag. Vanaf de start van de lijst in de jaren ’60 wordt de Top 100 Aller Tijden namelijk op die dag uitgezonden door Veronica.

De Top 100 Aller Tijden ontstaat in 1968 uit de Scholieren Top 10. Dat is dan een vast onderdeel in het programma van diskjockey Lex Harding, waarbij scholieren lijstjes met hun tien favoriete hits insturen. Harding besluit al die ingezonden lijsten van luisteraars voor de aardigheid eens bij elkaar op te tellen en er een totaalklassement te maken. Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer, bedenkt daar de naam Top 100 Aller Tijden bij en dat betekent de geboorte van één van de meest bekende hitlijsten van de Nederlandse radio.

De hit A Whiter Shade Of Pale van de Britse band Procol Harum staat op nummer 1 in die allereerste Top 100 Aller Tijden. In de jaren die volgen voeren onder andere Bohemian Rhapsody van Queen, Deep Purple’s Child In Time en November Rain van Guns N’ Roses de Top 100 Aller Tijden en later de Top 1000 Allertijden van Radio Veronica aan. Mede dankzij hun hoge noteringen in de lijst groeien deze hits stuk voor stuk uit tot echte pop-klassiekers. In 2015 is het opnieuw Bohemian Rhapsody van Queen die op de bovenste positie staat.

Nog steeds zijn de luisteraars van Radio Veronica de baas als het gaat om de samenstelling van de Top 1000 Allertijden. Anno 2016 komt de ‘lijst der lijsten’ tot stand aan de hand van de tienduizenden stemmen die jaarlijks via Radioveronica.nl en de app worden uitgebracht.