Sky Radio Group

Veroniklaas zet alles op alles voor een fijne pakjesavond voor alle kinderen

Naarden, 1 november 2015 - Vanochtend in de Efteling introduceerde Radio Veronica's Erik de Zwart acteur en presentator Quintis Ristie als Veroniklaas: dé leukste, grappigste en vriendelijkste hulpsinterklaas van Nederland. Het radiostation zet zich opnieuw in voor Actie Pepernoot, een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp, om zo veel mogelijk kinderen een cadeautje te kunnen geven op pakjesavond. De actie start vandaag en Veroniklaas gaat het land in om ludieke acties uit te voeren en daarmee zo veel mogelijk donaties op te halen voor het goede doel.
Foto v.l.n.r.: Jan Wezendonk (Nationaal Fonds Kinderhulp), Henk Westbroek, Rachel Traets, Veroniklaas, Ralf Mackenbach en Radio Veronica's Erik de Zwart

Kindervrienden Henk Westbroek, Ralf Mackenbach, Rachel Traets, Jan Wezendonk van Nationaal Fonds Kinderhulp en diverse Radio Veronica-dj's waren ook bij de introductie van Veroniklaas aanwezig. Samen met Veroniklaas bezorgden zij de 75 uitgenodigde kinderen, uit gezinnen die het minder breed hebben en verbonden zijn aan het Nationaal Fonds Kinderhulp, een onvergetelijke dag.

Quotes
Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: “Ieder kind is lief en ieder kind in Nederland verdient een Sinterklaas cadeautje op pakjesavond. Veroniklaas is begaan met het lot van alle kinderen en zet alles op alles om samen met Actie Pepernoot zo veel mogelijk kinderen blij te kunnen maken op 5 december met een leuk cadeau.”

Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp: “Voor de 400.000 kinderen die geen pakjesavond kunnen vieren is het gemis van een cadeautje niet het belangrijkste. Wat hen verdriet doet, is dat ze worden overgeslagen en op school niet kunnen meepraten. Actie Pepernoot zet zich, mede dankzij de VriendenLoterij, al 15 jaar in voor deze kinderen. We zijn erg blij met de extra hulp van Veroniklaas, zodat we dit jaar nóg meer kinderen een Sinterklaascadeautje kunnen geven!”

Veroniklaas
De hulpsint stelde zich vandaag voor aan het publiek en liet zien hoe hij een uitgebreide Sint-training heeft gevolgd waarin onder andere cadeautjes inpakken, namen van de kinderen onthouden en leren paardrijden aan bod kwamen. De grappige en iets onhandige Veroniklaas kan zich na deze training eindelijk richten op het echte werk. Doneren kan per direct en vanaf 16 november gaat Veroniklaas het land in en voert hij bij voldoende donateurs telkens een ludieke actie uit als tegenprestatie, zoals achteruit schaatsen en meehelpen bij de brandweer.

Doneren voor Actie Pepernoot
Tijdens de actieperiode, die loopt tot en met 4 december (12.00 uur), kan iedereen geld doneren.
Men kan direct doneren door SINT te smsen naar 8090 (€ 2,-). Via radioveronica.nl kan er ook gedoneerd worden en kan men een steentje bijdragen door via de site zelf een actie te starten om geld in te zamelen. 

Ga voor beelden van Veroniklaas' acties en meer informatie over het doneren naar radioveronica.nl.
De opbrengst van Veroniklaas komt geheel ten goede van Actie Pepernoot.
Ga voor meer informatie naar actiepepernoot.nl.