Sky Radio Group

Utrechtse Project Bongo wint 4e editie Radio Veronica's Breakthru

Naarden, 13 april 2016 - De Utrechtse band Project Bongo is de winnaar van de vierde editie van Radio Veronica's talentenjacht Breakthru. Dit werd gisteren bekend gemaakt in de uitzending van dj Michael Blijleven. De band mag binnenkort live optreden voor publiek in de Vorstin in Hilversum tijdens Radio Veronica's Countdown Café. Daarnaast maken zij kans op het opnemen van een eigen single in een professionele geluidsstudio van platenmaatschappij The Producers House.
Foto: Project Bongo

Uit alle inzendingen werd Project Bongo als vierde winnaar gekozen door de luisteraars en een vakjury, bestaande uit een vocal coach, muziekproducenten en dj's Kees Baars en Dennis Hoebee.

Quotes
Project Bongo: ''Dit is geweldig. Laat deze Breakthru onze breakthrough zijn en het begin voor meer mooie momenten met Project Bongo in het komende jaar.''

Michael Blijleven, dj Radio Veronica: “De combinatie van een eigen stijl, sound en de energie van Project Bongo maakt de band uniek. Naast muziek wat het goed doet op de radio, is Project Bongo ook in staat om festivals te domineren. Opnieuw bewijzen we met Breakthru dat er wel degelijk muzikaal talent in Nederland te vinden is."

The Producers House: ''Project Bongo heeft de ultieme mix gevonden tussen 80's pop en moderne pop. Daardoor hebben ze een eigen sound gevonden, die echt hit-potentie heeft.''

Fran Kaart, vocal coach: ''De band brengt energieke, elektronische popmuziek die je een nostalgisch en tegelijkertijd modern gevoel geeft. Het nummer Don't Call Me Up, dat ze eerder speelde in de uitzending, is een funky nummer en prettig om naar te luisteren.''

Aanmelden vijfde editie Breakthru
Vanaf 3 mei gaat Radio Veronica door met de zoektocht naar nieuw talent van eigen bodem. Het radiostation met De Hits Van Je Leven biedt met deze speciale talentenjacht een podium voor opkomend talent. Iedere dinsdag krijgt één band bij Michael Blijleven de kans om in 20 minuten te laten horen wat zij in huis hebben. De finale van de vijfde editie vindt plaats op dinsdag 14 juni. Aanmelden kan via radioveronica.nl.

Uit alle winnaars wordt uiteindelijk de band gekozen die de absolute hoofdprijs wint en een single mag opnemen in de professionele geluidsstudio van The Producers House.

#BreakThru