Sky Radio Group

New Amsterdam City Swim afgelast door sterke wind en stroming

Naarden, 13 juni 2016 - De New Amsterdam City Swim 2016 in New York is gisteren afgelast. Van de 330 zwemmers, waaronder Radio Veronica-dj's Michael Blijleven en Nicky Verhage en andere prominenten als Fockeline Ouwerkerk, Frederique van der Wal en Beau van Erven Dorens, waren velen speciaal naar New York afgereisd voor de swim tegen ALS in de Hudson River. Vlak voor hun sprong in het water kregen zij echter te horen dat uit veiligheidsoverwegingen niet gezwommen mocht worden. Ondanks dat de zon volop scheen waren de wind en stroming in de New Yorkse rivier te sterk. In het bijzonder wilden Nicky en Michael in New York meezwemmen voor de 56-jarige Roland Jorna. Hij is een goede vriend bij wie in 2014 de diagnose ALS is vastgesteld en ook hij was in New York om de dj's aan te moedigen.
Foto, voorafgaand aan het nieuws dat er niet gezwommen mocht worden - v.l.n.r.: Fockeline Ouwerkerk, Michael Blijleven, Frederique van der Wal, Nicky Verhage, Beau van Erven Dorens en onderaan Roland Jorna.

President van de New Amsterdam City Swim Jim Jansen: "Het is ontzettend jammer, maar safety first, zeker hier in Amerika. Er was te harde wind waardoor er golfslag komt en dat is gevaarlijk, ook voor de meer geoefende zwemmers. Sowieso hebben we nu een mooi donatie-bedrag van $650.000,- opgehaald tegen ALS en wij maken ons op voor volgend jaar wanneer we de swim in Londen organiseren met hopelijk hetzelfde zonnetje, maar minder wind."

Radio Veronica-dj Michael Blijleven: "Dit is erg spijtig. Alle deelnemers waren zo gemotiveerd om er een fantastische swim van te maken. Maar veiligheid gaat boven alles, dus een juiste beslissing van de organisatie."

Radio Veronica-dj Nicky Verhage: "Het is een behoorlijke anticlimax, want je leeft echt naar het event toe. Ik vind het vooral ook verdrietig voor Roland met wie het qua gezondheid niet al te best gaat en die speciaal met zijn vrouw en twee kinderen is afgereisd naar New York om ons aan te moedigen."

Namens Radio Veronica zou actrice Fockeline Ouwerkerk meezwemmen: "Je gaat naar New York met een doel, je leeft naar het event toe, je zet die badmuts op en dan hoor je dat er niet mag worden gezwommen. Het voelt als een avontuur dat we niet hebben kunnen afmaken."