Sky Radio Group

Minister Hennis-Plasschaert stuurt Jeroen van Inkel naar Mali

Naarden, 28 april 2016 - Van donderdag 5 tot en met woensdag 11 mei gaat Jeroen van Inkel op missie naar Mali, West-Afrika. De missie, onder de naam Jeroen van Inkels Tour of Duty, zorgt ervoor dat zijn ochtendshow Rinkeldekinkel 7 dagen live vanuit Kamp Castor in Mali wordt uitgezonden. De missie werd vandaag aan de Radio Veronica-dj bekend gemaakt door Minister Hennis-Plasschaert in zijn eigen ochtendshow. Jeroen had net zijn militaire training bij de Landmacht afgerond, die hij moest ondergaan nadat hij de Landmacht uitdaagde op Twitter. Na deze succesvolle afsluiting acht de minister van Defensie Jeroen geschikt om hem op deze missie te sturen.

Radio Veronica-dj Jeroen van Inkel: "Wat een super uitdaging! We gaan op bezoek bij de Landmacht in Mali en mogen daar ook radio maken van minister Hennis-Plasschaert. We zijn daar absoluut de best beveiligde radioshow ter wereld!"

De missie: Jeroen van Inkels Tour of Duty
In Mali zal Jeroen, samen met sidekick Martijn Zuurveen, ervaren hoe het eraan toe gaat bij de Nederlandse militairen die daar gelegerd zijn en wat hun taken zijn. Een kijkje achter de schermen met veel muziek, interviews en fun om onze jongens en meiden die daar aan het werk zijn een hart onder de riem te steken. Jeroen van Inkels Tour of Duty is doordeweeks live te horen vanaf de legerbasis in Mali van 7.00 uur tot 10.00 uur. Ook zijn er in het weekend van 7 en 8 mei extra uitzendingen van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Voorafgaand aan aankondiging missie
Op 18 april heeft de Koninklijke Landmacht een inval gedaan tijdens Jeroen van Inkels ochtendshow. Aanleiding voor de overval was een uitdagende tweet van Jeroen als reactie op een aankondigingsclipje voor de Landmachtdagen. Reden genoeg voor de Landmacht om Van Inkel direct mee te nemen voor een uitgebreide militaire training van twee weken, waarin hij en sidekick Martijn Zuurveen o.a. gingen stinger schieten en bommen ruimen. Met de Landmachtdagen en de actie met Van Inkel wil de Landmacht stimuleren dat de samenleving betrokken is bij haar militairen en een actueel beeld heeft van de Landmacht en haar werk.

Aankondiging missie door minister
Minister Hennis-Plasschaert liet na de overval door de Landmacht via Twitter weten het avontuur van Jeroen op de voet te zullen volgen. Eerder deze week twitterde zij Jeroen een ''geschikte vent'' te vinden, waarop Jeroen reageerde dat zijn training ''leuk en leerzaam'' was. De minister reageerde hierop met de volgende tweet: ''@JeroenvanInkel @landmacht Ik heb nog wel iets voor je, denk ik :) Ik bel je later deze week!'' Vervolgens belde de minister Jeroen vandaag in de uitzending en kondigde zij de missie naar Mali aan.

Volg Jeroen in Mali
Vanaf 5 mei zijn Jeroen en Martijn gedurende 7 dagen in Mali om de Nederlandse militairen een hart onder de riem te steken en om live radio te maken. Zij doen uitgebreid verslag van hun avontuur middels persoonlijke vlogs en tijdens de ochtendshow Jeroen van Inkels Tour of Duty.  

Landmachtdagen
Op 10 en 11 mei kan heel Nederland zelf kennismaken met de Landmacht en haar militairen. Op 10 mei bezoeken militairen zo’n 1.000 bovenbouwklassen in het basisonderwijs, die zich hebben aangemeld voor ‘Praten met soldaten’. Op 11 mei trekken militairen het land in voor publieksevenementen in 9 steden verspreid over Nederland. Ga voor meer informatie naar www.landmachtdagen2016.nl.

Ga voor meer informatie en de vlogs van Jeroen naar radioveronica.nl.

#tourofduty