Sky Radio Group

Landmacht bestormt ochtendshow DJ Jeroen van Inkel

Minister Hennis-Plasschaert reageert per tweet

Naarden, 18 april 2016 - De Koninklijke Landmacht heeft maandagochtend op spectaculaire wijze een inval gedaan tijdens Radio Veronica's ochtendshow Rinkeldekinkel. Aanleiding voor de overval is een uit de hand gelopen Twitter-conversatie met dj Jeroen van Inkel, die het werk van de Landmacht lijkt te onderschatten. Reden genoeg voor de Landmacht om Van Inkel direct mee te nemen voor een uitgebreide militaire training, die van 18 tot en met 29 april te volgen is in Jeroens ochtendshow op Radio Veronica. Minister Hennis-Plasschaert heeft inmiddels via Twitter laten weten het avontuur van Jeroen op de voet te zullen volgen. De live radio-uitzending van vanmorgen is overgenomen door Erik de Zwart, die op dat moment als enige dj aanwezig was in het pand. 
Fotocredits: Jos Klijn

Erik de Zwart, Station Director en dj Radio Veronica: ''Jeroen heeft zich wat op de hals gehaald met zijn tweets. Het zag hier vanochtend groen van de militairen die bewapend met rookbommen het pand binnenstormden. Ik kijk er reikhalzend naar uit hoe Jeroen het er de komende twee weken vanaf brengt tussen de ervaren dames en heren van de Landmacht. We zullen er de komende weken ongetwijfeld meer over horen in zijn ochtendshows.''

Twitter
Vrijdag 15 april publiceerde de Koninklijke Landmacht een video op social media over de Landmachtdagen op 10 en 11 mei. Jeroen van Inkel daagde de Landmacht vervolgens uit met de volgende tweet: ''Nou nou, dat is toch heel wat anders @Landmacht als die hindernisbaan die wij vorig jaar bij #OperatieVictorie deden! @RadioVeronica.'' De tweet ging al snel rond binnen de Landmacht waardoor de top van de Landmacht zich uitgedaagd voelde en een geheime missie werd opgericht. Rond 08.40 uur vielen de militairen de studio binnen om de dj, en sidekick Martijn Zuurveen als compagnon, mee te nemen. 

Minister Hennis-Plasschaert reageerde hierop met de volgende tweet: ''@JeroenvanInkel op herhaling! #defensie #landmachtdagen #10&11mei. Benieuwd hoe dat afloopt....''

Militaire training
Jeroen en Martijn zijn uitgedaagd voor een militaire training, waarin zij o.a. leren stinger schieten en bommen ruimen. De komende twee weken doen zij dagelijks verslag van de training middels persoonlijke vlogs en tijdens de ochtendshows, iedere werkdag van 07.00 uur tot 10.00 uur. 

Ga voor meer informatie en de vlogs van Jeroen van Inkels avontuur naar radioveronica.nl