Sky Radio Group

7 chimpansees Dierenrijk vernoemd naar Radio Veronica-dj's

Naarden, 6 juni 2016 - Woensdag 15 juni komt Radio Veronica's middagshow Martijn In De Middag van 16.00 uur tot 20.00 uur live vanuit Dierenrijk in Nuenen. Die dag opent de dierentuin samen met dj Martijn Muijs en sidekick Nicky Verhage het nieuwe binnen- en buitenverblijf voor een groep van 7 chimpansees. Speciaal voor deze gelegenheid worden de apen vernoemd naar dj's Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Gert-Jan van Ackooij, Dennis Hoebee, Martijn Muijs, Michael Blijleven en Silvan Stoet. Als tegenprestatie steken zij de handen uit de mouwen en helpen de dj's met het schoonmaken van de verblijven, voeren van de dieren en assisteren van shows en trainingen. 
Foto: Radio Veronica's Nicky Verhage en Martijn Muijs

Martijn Muijs, dj Radio Veronica: ''We vinden het een enorme eer dat de 7 chimpansees worden vernoemd naar onze dj's. Al dagen vergelijken we de chimpansees met elkaar en we zien echt veel overeenkomsten. Reden om naast onze rol als dierenverzorgers zelf ook een aantal apenstreken uit te halen. We hebben er enorm veel zin in.''

Programma
Vanaf vroeg in de middag helpen de dj's van Radio Veronica in de dierentuin en voeren zij klusjes uit zoals het scheppen van olifantenpoep, het voeren van de ijsberen en assisteren van de zeehondentraining. Als razende reporter volgt sidekick Nicky Verhage de dj's en doet zij verslag over hun werkzaamheden. 

Het avontuur is te volgen tijdens de middagshow Martijn In De Middag op Radio Veronica van 16.00 uur tot 20.00 uur en live te zien vanaf 13.00 uur in Dierenrijk.