Sky Radio Group

Mali-missie Jeroen van Inkels Tour of Duty succesvol afgesloten

Letter of appreciation en blijk van waardering van minister Hennis-Plasschaert

Naarden, 11 mei 2016 - Jeroen van Inkel heeft zijn missie bij de Nederlandse militairen in Mali succesvol volbracht. Dit concludeerde generaal-majoor Martin Wijnen vandaag tijdens de laatste radio-uitzending van Jeroen van Inkels Tour of Duty, de show die de Radio Veronica-dj sinds 5 mei live vanuit Mali, West-Afrika presenteerde. Naast radio maken ervaarde Van Inkel, samen met sidekick Martijn Zuurveen, hoe het eraan toe gaat bij de militairen die daar gelegerd zijn en wat hun taken zijn. Ze maakten onder meer reportages over de Special Forces, een medische evacuatie en filmden hoe een Apache-piloot live een plaatje aanvroeg vanuit de lucht. Jeroen en Martijn ontvingen voor hun succesvolle missie ieder een 'letter of appreciation' uit handen van kolonel van Veenhuizen voor hun inzet en als blijk van waardering. Minister Hennis-Plasschaert twitterde"Dank voor het steunen van onze militairen in #Mali en gefeliciteerd met een zeer geslaagde missie! @jeroenvaninkel"
Foto: Jeroen van Inkel, kolonel van Veenhuizen en Martijn Zuurveen (credits: Ministerie van Defensie)

Radio Veronica-dj Jeroen van Inkel: "Ok, ik daagde Defensie uit met mijn grote mond, maar heb er de afgelopen periode geen seconde spijt van gehad. Wat een fantastische ervaring, een jongensdroom is uitgekomen."

Jeroen van Inkels Tour of Duty
Van 5 tot en met 11 mei presenteerde Jeroen van Inkel, samen met sidekick Martijn Zuurveen, Jeroen van Inkels Tour of Duty. De ochtendshow kwam 7 dagen live vanuit Kamp Castor in Mali, West-Afrika en gaf een kijkje achter de schermen bij Defensie. Met veel muziek, interviews en fun werd onze vrouwen en mannen die daar aan het werk zijn een hart onder de riem gestoken.
Minister Hennis-Plasschaert maakte de missie bekend op 28 april in Van Inkels eigen ochtendshow. Hij had net zijn militaire training bij de Koninklijke Landmacht afgerond, die hij moest ondergaan nadat hij de Landmacht uitdaagde op Twitter. Na deze succesvolle afsluiting achtte de minister van Defensie Jeroen geschikt om hem op missie naar Mali te sturen.

Ga voor meer informatie en de vlogs van Jeroen naar radioveronica.nl.

#tourofduty